Frisbeeverhalen

USDDN wedstrijd in Krakow 24 Juni , Polen

Op uitnodiging van Darius Radomski zijn Miranda Hesselink en Erica Honingh naar Krakow gevlogen om daar op 24 Juni een USDDN wedstrijd te jureren. We vlogen vrijdag 22 juni om half 10 in de ochtend en waren om half 12 in Krakow. Darius en familie, een paar deelnemers en juryleden waren er zaterdag laat in de middag. Dit gaf Miranda en mijzelf ( Erica ) de tijd om Krakow de vrijdagmiddag en zaterdag te verkennen. Dit is een waanzinnige mooie stad en het weer zat erg mee, het was er 26 graden en dat geeft toch wel een vakantie gevoel. Polen is een erg goedkoop land en je kan daar voor een paar euro erg goed eten en op een terrasje zitten, een half liter bier kost je 1,50 euro.Zaterdag middag druppelde de deelnemers, Darius en overige juryleden binnen in het hotel. Na een goede juryoverleg zijn we met zo'n 12 man/vrouw in de avond gezellig naar de oude stad van Krakow gegaan waar een stadsfeest was en hebben ons kostelijk vermaakt. Zondag was het zo ver, de wedstrijd. Het veld was een mooi voetbalveld , er waren 60 inschrijvingen en we hebben genoten. Bijna alle deelnemers , ook de beginners gooide met gemak tussen de 30 en 40 yards op de Toss and Fetch. De verschillende worpen in de Freestyle waren ook van hoge kwaliteit. De wedstrijd verliep soepel ondanks dat de temperatuur tussen de 24 en 26 graden lag. Wij als jury zaten gewoon op 4 stoeltjes zonder dak boven ons hoofd maar wel met pet op te jureren, het resultaat was dat we aardig verkleurd ( rood ) waren na deze dag. Dit was echt een super gave ervaring, de mensen zijn erg betrokken bij de dogfrisbeesport.

 

Jureren in Kraków

Erica Honingh en Miranda Hesselink zijn uitgenodigd te jureren van de USDDN Dog Chow Disc Cup KRAKÓW '07 in Polen op 24 Juni !

 

Joke Zirkzee en Erica Honingh ontmoeten Alex Stein,de grondlegger van de Dogfrisbeesport uit Amerika

AlexJoEr

Zaterdag 5 Mei 2007 , het weekend dat Alex Stein in Nederland was, was de kans om hem te ontmoeten.
Voor mij ( Erica ) had dit nog wel een dubbele waarde omdat Alex en ik allebei Whippets hebben.
Alex Stein nam ook alle tijd voor een persoonlijk gesprek, en vond het erg leuk mijn ervaringen met Whippets te horen. Ik kreeg een orginele foto van Ashley Whippet, waar Alex zijn handtekening op zetten. Dit is een mooie herinnering aan deze ontmoeting. Joke kreeg tips voor verbetering van haar Free-style.

 

Erg leuke ervaring om zo'n legendarische man te ontmoeten. Voor de geschiedenis kijk verder op deze site en wil je het grote moment van Alex en Ashley zien : kijk hier.